Lentejas con patatas y chorizo

Hey everyone, it's Brad, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to make a special dish, Lentejas con patatas y chorizo. One of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit unique. This will be really delicious.
Lentejas con patatas y chorizo is one of the most popular of current trending meals in the world. It's appreciated by millions daily. It is easy, it is fast, it tastes yummy. Lentejas con patatas y chorizo is something that I've loved my whole life. They are fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Lentejas con patatas y chorizo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con patatas y chorizo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Lentejas con patatas y chorizo is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Lentejas con patatas y chorizo estimated approx 50 minutos.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Lentejas con patatas y chorizo using 16 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.
Al estilo de la abuela.
Ingredients and spices that need to be Take to make Lentejas con patatas y chorizo:
- 150 gr lentejas pardinas
- 2 patatas medianas
- 80 gr chorizo
- 80 gr morcilla
- 1 loncha jamón serrano
- 35 gr arroz redondo
- 1 zanahoria
- 2 dientes ajo
- 1 cebolla pequeña
- 1/2 pimiento picado
- 1 cucharada pimentón dulce
- 1 pizca pimentón picante
- 1 chorro vino blanco
- 2 hojas laurel
- Tomate frito
- Sal, aceite y agua
Steps to make to make Lentejas con patatas y chorizo
- Troceamos el ajo, la cebolla y la zanahoria (el pimiento también, yo uso pimiento troceado congelado) para hacer el sofrito en la olla a fuego medio.
- (Opcional) Una vez hecho el sofrito, pasar por la batidora para que no nos quede ningún grumo. Reservamos.
- Partimos el chorizo y la morcilla en varios trozos, y troceamos la loncha de jamón. Añadimos de nuevo aceite a la olla y echamos los tres ingredientes a fuego medio para que vayan soltando grasa y se frían un poco.
- A continuación, lavamos las lentejas y bien escurridas las añadimos a la olla y mezclamos durante un par de minutos. Después, echamos el primer sofrito pasado por la batidora y removemos hasta que quede todo bien mezclado.
- Añadimos agua abundante a la olla, unos 4 dedos por encima de las lentejas. Subimos la temperatura al máximo hasta que empiece a hervir y, mientras, pelamos y troceamos las patatas.
- Tras comenzar a hervir, bajamos el fuego a la mitad y añadimos las patatas, el arroz y la sal al gusto. También agregamos un buen chorro de tomate frito, un chorreoncito de vino y el laurel. Removemos y dejamos tapado unos 30 o 35 minutos.
- De vez en cuando removemos para que no se peguen (en caso necesario, se puede añadir agua para que no queden demasiado espesas). En este punto añadimos el pimentón al gusto, pero cuidado con el pimentón picante, para que no amargue demasiado el guiso. Yo, además, añado una pizca de pimienta molida.

- Una vez comprobemos que las lentejas no estén duras, apartamos del fuego para que no se pasen y tras unos minutos en reposo estarán listas para servir.
As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have much more all-natural control over your diet and also adjust your diet regimen to your personal tastes in time. Whether you want to serve a dish that uses fewer or more components or is a little bit basically hot, you can make easy changes to accomplish this objective. To put it simply, start making your dishes promptly. As for fundamental cooking skills for beginners you do not require to discover them however just if you grasp some basic cooking strategies.
This isn't a full guide to fast and also easy lunch recipes but its great food for thought. Hopefully this will get your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap this up for this exceptional food How to Prepare Super Quick Homemade Lentejas con patatas y chorizo. Thank you very much for reading. I am sure you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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