Estofado de Albóndigas

Estofado de Albóndigas

Hello everybody, it is Drew, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Estofado de Albóndigas. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Estofado de Albóndigas is one of the most favored of current trending meals in the world. It is enjoyed by millions every day. It's easy, it is fast, it tastes yummy. They are nice and they look wonderful. Estofado de Albóndigas is something which I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Estofado de Albóndigas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Estofado de Albóndigas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Estofado de Albóndigas is 5-6 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Estofado de Albóndigas estimated approx 1 hora y media.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Estofado de Albóndigas using 26 ingredients and 12 steps. Here is how you cook it.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Estofado de Albóndigas:

  1. Para las Albóndigas: (18-20 unidades)
  2. 400 gr. Carne Picada de Cerdo
  3. 400 gr. Carne Picada de Ternera
  4. 1 huevo
  5. 150 gr. Pan Rallado
  6. 1 cucharada Comino en polvo
  7. Ajo y Perejil picado
  8. Para la receta:
  9. 2 cebollas (una morada y una blanca)
  10. 2 puerros
  11. 2 tallos Apio
  12. 2 dientes Ajo
  13. 6 tomates (o 200 gr. tomate en conserva natural)
  14. 400 ml. Caldo de Verduras
  15. 6-7 Alcachofas
  16. 5 patatas medianas
  17. 3 zanahorias
  18. 1 pimiento verde
  19. 1 taza café de Brandy / Coñac
  20. 1 cucharada ñora triturada (en polvo)
  21. 1 cucharada pimentón ahumado (vera)
  22. 1/2 cucharada guindilla en polvo (si gusta el picante)
  23. 1/2 cucharada pimienta negra molida
  24. Sal
  25. Harina de Trigo
  26. Aceite oliva

Steps to make to make Estofado de Albóndigas

  1. Hacer las albóndigas: En un bol, mezclar los dos tipos de carne, el comino en polvo, ajo-perejil, huevo y pan rallado. Hasta que todos los ingredientes queden bien integrados en la masa. Preparar las albóndigas (tamaño medio) y enharinar. Dejamos en reserva para después.
  2. Picar muy fino los puerros, cebolla, apio y laminar los ajos. Pelar las patatas y zanahorias, cortándolos a trozos medianos. Finalmente cortar a daditos el pimiento.
  3. En un vaso, ponemos las especies (pimentón, ñora, pimienta negra y guindilla) y añadimos el brandy. Remover con una cuchara y reservar.
  4. Pelamos las alcachofas y cortamos en cuartos.
  5. En la olla, con un poco de aceite marcamos ligeramente las alcachofas. Y después hacemos lo mismo con las albóndigas, han de quedar bien marcadas y selladas por todos los lados. Retiramos y reservamos para luego.
  6. En la misma olla, añadir una cucharada de aceite y ponemos los dientes de ajo laminados. Una vez dorados, añadir las cebollas, puerros y apio, tirarles un poco de sal. Cuando la cebolla empiece a estar transparente, añadimos el pimiento cortado a daditos.
  7. Mientras todo se va cocinando (paso anterior) aprovechamos para pelar y cortar los tomates.
  8. En la olla, añadimos el vaso con el brandy y las especies. Subimos el fuego para que se evapore el alcohol. Removemos para que todo quede impregnado de las especias y cuando estemos seguros que se ha evaporado el alcohol añadimos los tomates troceados (o el tomate en conserva). Dejando que el sofrito reduzca a fuego medio, unos 10 min.
  9. Añadir a la olla las patatas y zanahorias, y removemos con el resto del contenido. Cuando el sofrito ya se vaya quedando prácticamente sin líquido, echamos el caldo de verduras y llevar a ebullición con fuego fuerte.
  10. Cuando empiece a hervir, añadimos las albóndigas y alcachofas. Bajamos el fuego a potencia media y lo dejamos unos 45 minutos.
  11. Una vez pasado este tiempo, ver si le hace falta un poco más para que reduzca o sino ya lo tendríamos.
  12. Opcional: tapar la olla, apagar el fuego y dejarlo reposar unos 30 minutos antes de servir.

As your experience and confidence grows, you will certainly discover that you have much more natural control over your diet regimen as well as adjust your diet regimen to your personal tastes with time. Whether you wish to offer a dish that uses less or more active ingredients or is a little bit more or less spicy, you can make easy changes to accomplish this objective. To put it simply, begin making your dishes on schedule. When it comes to standard food preparation skills for beginners you do not need to discover them but only if you understand some simple food preparation methods.

This isn't a total guide to fast as well as simple lunch dishes however its excellent food for thought. Hopefully this will get your creative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing way too many square meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Simple Way to Prepare Super Quick Homemade Estofado de Albóndigas. Thank you very much for your time. I'm sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Albóndigas con calamarcitos(un clásico)

Calabacita en leche

Guías espesadas