Albóndigas de pulpo

Albóndigas de pulpo

Hey everyone, it's John, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Albóndigas de pulpo. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Albóndigas de pulpo is one of the most favored of recent trending foods on earth. It's simple, it is fast, it tastes yummy. It's appreciated by millions daily. Albóndigas de pulpo is something which I have loved my whole life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas de pulpo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas de pulpo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas de pulpo is 4 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Albóndigas de pulpo estimated approx 90 minutos.

To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Albóndigas de pulpo using 12 ingredients and 13 steps. Here is how you cook it.

Las albóndigas son una receta un poco entretenida. Cuando la hacemos de pescado o calamar, pota, pulpo etc.
Se nos complica un poco más, al no tener la carne y la grasa como aglutinantes.
Hace tiempo que quería probar este método de receta y me ha sorprendido. Es una receta que creo que no entrontrareis en otro sitio, al menos yo no la he copiado. Para la próxima vez probaré un par de ideas que he tenido después. Desde aquí os invito a hacerla y si alguien descubre algo interesante
que lo comente. Gracias

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Albóndigas de pulpo:

  1. 500 g pulpo pequeño
  2. Aceite de oliva
  3. 500 g patatas
  4. 3 zanahoria
  5. 2 hojas laurel
  6. 1/2 cabeza ajo
  7. 1 cebolla
  8. Perejil
  9. Pan rallado y harina
  10. Pimienta molida
  11. Azafrán en hebras
  12. 1 copa manzanilla (vino)

Instructions to make to make Albóndigas de pulpo

  1. Ponemos agua en una olla con el laurel y la ponemos a calentar. Pelamos las patatas y la zanahoria y las cortamos en cachelos.
  2. Cuando rompa a hervir añadimos el pulpo limpio y las patatas y la zanahoria. Pasado unos minutos desespumamos y tapamos la olla.
  3. Lo tendremos unos 20 minutos cociendo aproximadamente (depende del pulpo si es grande). Si vemos que sigue duro y las verduras están tiernas, las apartamos y seguimos cociendo el pulpo.
  4. Cuando esté tierno el pulpo, sacamos y esperamos que se enfríe. El agua de cocción la colamos con un colador de tela y reservamos.
  5. En un bol ponemos las patatas y la zanahoria fría y aplastados con un tenedor.
  6. Cortamos el pulpo en trocitos pequeños y lo añadimos a las patatas y las zanahoria.
  7. Picamos ajos muy pequeñitos, el perejil y añadimos junto al pulpo. Salpimentamos y removemos todo. Si vemos que la masa queda muy suelta, le añadimos pan rallado. Reservamos en la nevera una media hora ⌚
  8. Una vez pasado el tiempo, las sacamos. Ponemos un puñado de harina en un plato, y vamos haciendo las pelotas y las pasamos por la harina.
  9. Para la salsa, picamos los ajos y una cebolla. Cuando estén pochado el ajo y la cebolla ponemos dos cucharada de harina y dejamos que se cocine para que no sepa a cruda. Cuando le hallamos quitado el gusto a crudo a la harina ponemos el vino y dejamos que evapore. A continuación ponemos el azafrán y el caldo de cocer las patatas y el pulpo. Dejamos que hierva a fuego medio.
  10. Mientras hacemos la salsa, donde se terminarán de hacer la albóndigas, ponemos aceite y cuando esté caliente ponemos las albóndigas.
  11. Cuando estén fritas las vamos sacando y si ya tenemos la salsa a punto, las ponemos directamente, para que se vayan cocinando.
  12. Una vez la tenemos en la salsa, una vez que comience a hervir, tapamos y bajamos el fuego. Las tenemos unos 5 minutos y damos la vuelta con cuidado, estas albóndigas son muy tiernas y podríamos romperlas.
  13. Como podéis apreciar, en la parte de foto, están bien echas por dentro y sin romperse. Gracias y buen provecho

As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have much more natural control over your diet as well as adjust your diet plan to your individual preferences in time. Whether you want to serve a dish that uses fewer or even more ingredients or is a bit more or less spicy, you can make simple changes to achieve this objective. In other words, begin making your recipes in a timely manner. As for standard cooking abilities for newbies you do not require to discover them however just if you master some basic food preparation techniques.

This isn't a complete guide to fast as well as easy lunch dishes however its good something to chew on. With any luck this will certainly obtain your innovative juices moving so you can prepare delicious dishes for your family without doing way too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up for this exceptional food Recipe of Ultimate Albóndigas de pulpo. Thank you very much for your time. I'm sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Albóndigas con calamarcitos(un clásico)

Calabacita en leche

Guías espesadas